TÖRTÉNETÜNK

TÖRTÉNETÜNK

KEZDETEKBEN
A Kispipa étterem 1954-es alapítása óta eltelt idő okán joggal mondhatjuk, hogy történelmünk van. A falakból áradnak az emlékek, tán még néha halljuk is ahogy csörömpölnek a tányérok, közben Seress Rezső zongorázik, érezzük ahogy száll a cigaretta füstje, és látjuk ahogy ránk esteledik. Akkoriban a VII. kerületben az éjszakai élet két epicentruma a Fészek Klub és a Kispipa voltak. A „Szomorú vasárnap” című dal szerzője, Seress Rezső a Kispipában zongorázott és nem kisebb hírességek látogattak el is miatta mint, Luis Armstrong, Marcello Mastroianni, Spencer Tracy vagy Jane Fonda, illetve a legenda szerint New York polgármestere is betért, leült, nem szólt semmit, csak előhúzott a zsebéből egy cetlit. Az volt ráírva: „tárkonyos őzraguleves”.
NAPJAINKBAN
A Kispipa története tovább él, sőt megújul, külsőleg és belsőleg is. Az enteriőrt Ipacs Géza álmodta meg, aki szakmájában az egyik legjobb, nevéhez számos top étterem, és márka fűződik. Kínálatunk visszahozza kicsit a budapesti bárélet hangulatát, erős koktél kínálattal, csapolt Paulanerrel, illetve remek borokkal. Az étlapról választhatunk minőségi street food jellegű ételeket, de az 1960-as évek étlapja alapján készült tradicionális menüt is, „táblás” ajánlatunk szerint.
KEZDETEKBEN
A Kispipa étterem 1954-es alapítása óta eltelt idő okán joggal mondhatjuk, hogy történelmünk van. A falakból áradnak az emlékek, tán még néha halljuk is ahogy csörömpölnek a tányérok, közben Seress Rezső zongorázik, érezzük ahogy száll a cigaretta füstje, és látjuk ahogy ránk esteledik. Akkoriban a VII. kerületben az éjszakai élet két epicentruma a Fészek Klub és a Kispipa voltak. A „Szomorú vasárnap” című dal szerzője, Seress Rezső a Kispipában zongorázott és nem kisebb hírességek látogattak el is miatta mint, Luis Armstrong, Marcello Mastroianni, Spencer Tracy vagy Jane Fonda, illetve a legenda szerint New York polgármestere is betért, leült, nem szólt semmit, csak előhúzott a zsebéből egy cetlit. Az volt ráírva: „tárkonyos őzraguleves”.
NAPJAINKBAN
A Kispipa története tovább él, sőt megújul, külsőleg és belsőleg is. Az enteriőrt Ipacs Géza álmodta meg, aki szakmájában az egyik legjobb, nevéhez számos top étterem, és márka fűződik. Kínálatunk visszahozza kicsit a budapesti bárélet hangulatát, erős koktél kínálattal, csapolt Paulanerrel, illetve remek borokkal. Az étlapról választhatunk minőségi street food jellegű ételeket, de az 1960-as évek étlapja alapján készült tradicionális menüt is, „táblás” ajánlatunk szerint.

ASZTALFOGLALÁS

ASZTALFOGLALÁS